”Tvärtom-tomten” i Landskrona fick över 600 julklappar. Foto: Hilda Abrahamsson

Många julklappar till tvärtom-tomten i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Här gällde det att ge, inte att få. Så var det när Landskronas tvärtom-tomte samlade in julklappar till behövande. Omkring 600 klappar ska nu delas ut.

Julen är ingen glad högtid för alla. Kanske inte för ensamma människor och de som inte har pengar till julmat och julklappar.

De kan nu få hjälp av tvärtom-tomten och Landskrona församlings diakoner.

Extra julafton

Omkring 600 paket samlades in under första advent när Landskronaborna skänkte paket till denna udda tomte. På fredag blir det en extra julafton i församlingshemmet när julklapparna delas ut till de som behöver.

Cheryl French är en av diakonerna.

– Vi ser ett stort sug efter hjälp när julen närmar sig. Behovet är stort, säger hon.

Smygande fattigdom

Som diakon träffar Cheryl French de mest utsatta i samhället.

– Det är människor med för låga inkomster där det saknas marginaler för julfirande. Det kan vara arbetslösa, sjukskrivna, skuldsatta eller helt enkelt familjer där lönen inte räcker.

Cheryl French säger att hon ser ökande inkomstklyftor i Landskrona. Omkring 60 procent av de som behöver hjälp är barnfamiljer.

– Jag ser en smygande fattigdom och kan känna en vrede över klyftorna och över att ingen tycks reagera. Det får liksom bara hända, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Landskrona

Mer i ämnet