Mattias Lindström spelar sin sista match någonsin

Uppdaterad
Publicerad

288 allsvenskan matcher har HIF-legenden Mattias Lindström under dobbarna. På lördag gör han sin sista match någonsin, då mot Häcken på Olympia.

– Jag vill inte gå runt och vara blödig under matchen, jobbet måste göras. Jag ska försöka njuta så mycket jag kan, för det är sista gången jag får spela i allsvenskan på Olympia. Det är lite sorgligt. Vemodigt, säger Mattias Lindström.

Den nu 35-åriga Mattias Lindström från Ödåkra började spela i HIF: s färger när han var nio år gammal. Karriären tar honom ut i Europa för spel i Danmark och Österrike, innan han återvänder till hemmaplanen 2010 för fler SM-guld och Champions League-spel.

Allsvenskan 2015

Nu har det gått 18 år sedan den allsvenskan debuten. Matchen var på Olympia mot Ljungskile och debutanten sätter 7-0 i matchslutet. Ur SVT:s arkiv får Mattias själv se målet och en kort intervju där han berättar att det mest var tur.

– Jag skjuter hårt, men träffar inte så ofta. Jag gjorde det nu, säger den då 17-åriga Mattias.

Nu skrattar han åt klippet.

–  Jag blir lite rörd, jag har inte sett det på 18 år. Lite pinsamt, men kul.

Saker har förändrats...

– Ja, jag hade mer hår, säger Mattias och skrattar.

Trodde du när du sprang ut på planen att du skulle fortsätta såhär länge?

– Nej, verkligen inte. Efter matchen tänkte jag att nu kan jag sluta, nu har jag gjort mål på Olympia. Det är jag glad att jag inte har gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet