Enligt polisen samlades drygt 1000 personer utanför polishuset i Helsingborg. Foto: Isak Laurell/SVT

Här kör kortegen för att hedra den skjutne polisen

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel-kortege körde under söndagen genom Helsingborg för att hedra den polis som sköts ihjäl i Göteborg i slutet av juni. Kortegen stannade utanför polishuset, och trots att över 1 000 människor samlats tystnade platsen under en minut.

Det är gruppen Bikers by kärnantrapporna som arrangerat kortegen. De hade hoppats på att ett par hundra motorcyklister skulle delta, men de uppskattar att fler än 1 500 deltog.

– Det är helt överväldigande detta. Hade det varit 200 hade vi varit jättenöjda. Detta bara visar vilket engagemang det finns i samhället, säger Johan Gullberg, från Bikers by kärnantrapporna.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Var från nordvästra Skåne

Att den skjutne polisen hyllas så stort i just Helsingborg, beror på att han växte upp i nordvästra Skåne.

– Vi vill visa hans familj att de inte står ensamma i sorgen. Vi kände att eftersom han var från nordvästra Skåne, så ville vi hedra honom med det vi kan, säger Kenth Dahlqvist, också från Bikers by kärnantrapporna.

Ett av kortegens stopp var polishuset i Helsingborg, och trots att fler än tusen människor samlats, tystnade samtliga under en minut för att hedra den bortgångne.

I klippet kan du se motrocykelkortegen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet