Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
NSR har skapat en helt ny modell för avfallshantering i Båstads kommun. Foto: Roger Bengtsson/SVT

Nya avfallstjänster ska ersätta Båstads återvinningsgård

Uppdaterad
Publicerad

Nordvästra Skånes Renhållnings AB, NSR, inför nu gradvis en ny modell för att samla in material till återvinning i Båstads kommun. I stället för en stor samlad återvinningscentral tänker sig NSR en lösning med flera mindre uppsamlingsplatser, både fasta och ambulerande, för olika avfallsmaterial.

Återvinningsinsamling i butiker, miljöbodar och grönytor för trädgårdsavfall. Det är några av de återvinningsmöjligheter som NSR gradvis inför under innevarande år och 2022 för de boende i Båstads kommun. Sedan kommunens återvinningsgård stängde våren 2019 har kommuninvånarna varit hänvisade till Ängelholm för stora delar av sin avfallshantering.

– Dels är det svårt att hitta platser för återvinningscentraler, dels försöker vi hitta lösningar som är nära, att man inte tvunget ska vara bilburen för att kunna nyttja våra återvinningstjänster, säger Cecilia Holmblad, renhållningschef på NSR.

På plats på olika orter

Och nu hoppas NSR att man hittat en lösning för Båstads kommuninvånare. Förutom miljöbodar som redan finns och så kallade grönytor som införs 2022 är ambitionen att under senhösten 2021 införa en ambulerande insamling av så kallat grovavfall, till exempel virke och byggmaterial.

– En dag står vi i Torekov, en annan i Grevie, en tredje i Förslöv, säger Cecilia Holmblad. Då finns vi på plats med våra bilar och personal och kan ta emot avfallet så man slipper köra så långt. Man ska ha nära till tjänsten, säger Cecilia Holmblad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer