Tryckerilokalens läge ger enligt Cecilia Engström (KD) möjlighet, och enklare tillgång, till fritidsaktiviteter för flera stadsdelar. Foto: SVT

Drottninghög kan få ett nytt aktivitetshus

Publicerad

En plats för alla möjliga sorters fritidsintressen där olika åldersgrupper möter varandra. Det ska det nya planerade aktivitetshuset på Drottninghög erbjuda som de blågröna i Helsingborg planerar. Förslaget som presenteras är HD:s gamla tryckerilokal.

– Vi började titta på hur vi skulle lösa verksamheten för framtiden då vi inte har tillgång till det befintliga aktivitetshuset på Drottninghög efter nyår, säger idrotts- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Engström (KD).

I samband med omfattande renoveringar på Drottningshögs centrum, kommer den nuvarande aktivitetslokalen Multiteket på, göras om.

Idrotts- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Engström (KD). Foto: Pressfoto

Och lokalen föreslås bli HD:s gamla tryckeri, den högra delen av det gamla HD-huset.

Enligt Cecilia Engström ser de blågröna en vinst i att en aktivitetslokal placeras just där.

– Här når vi inte bara Drottninghög utan även Fredriksdal och Ringstorp som ligger i området. Så vi hoppas på att få en integration också så att det inte blir så segrerat i området.

Olika åldersgrupper och aktiviteter

Visionen är ett aktivitetshus likt det som finns på Jutan vid Gåsebäck, där många olika målgrupper och aktivitetsformer möts.

– Där finns både boule och skate. Det blir en mötesplats för många olika människor vilket vi ser en vinst i.

Just nu pågår bygglovsprocess och förhandling kring lokalen. Visionen är att kunna börja med verksamhet i det nya aktivitetshuset  till hösten.

Fritid Helsingborg kommer under sommaren, tillsammans med stadens föreningar och övriga förvaltningar, jobba på hur aktivitetshuset kan fyllas med aktiviteter.

-Vi vill ha en fritidsverksamhet som riktar sig till barn och ungdomar som ska ha vettiga sysselsättningar. På dagtid men också på kvällar och helger, säger Cecilia Engström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.