Ola Möller (S). Foto: SVT Helsingborg

Ola Möller föreslås som ny S-topp i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Valkommittén föreslår att Ola Möller blir Socialdemokraternas topp-politiker i Helsingborg.

– Det som avgjorde valet på Ola Möller är att han är mer rutinerad av politik på den här nivån. Han är redan kommunalråd på deltid och är andre vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, säger Kjell Lundin som är valkommitténs ordförande.

Det var strax före jul som Ingela Andersson meddelade att hon avgår från sina poster som Socialdemokraternas kommunalråd på heltid, andre vice ordförande i kommunstyrelsen och partiets gruppledare i kommunfullmäktige. Efter ett sammanträde igår står nu en enig valkommitté bakom valet på Ola Möller.

– Men vi är oerhört glada och stolta över att vi hade två så goda kandidater till posten, säger Kjell Lundin.

– Det är jättehedrande och roligt att kommittén valt mig. Jag tror att jag kommer kunna bidra till både partiet och staden i den här rollen. Det har jag även fått höra från flera medlemmar, säger Ola Möller.

Vad kommer helsingborgarna att märka om du nu blir det nya oppositionsrådet?

– De kommer nog inte märka så stor skillnad. Jag ska ju driva partiets politik. Men det är viktigt att vi är tydliga med våra budskap och var vi står i olika frågor som berör staden, säger Ola Möller.

Den andra kandidaten, Jan Björklund har också han lång erfarenhet av arbete inom Socialdemokraterna i Helsingborg och är idag andre vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Tillträder 1:a april

Det formella beslutet fattas på partiets medlemsmöte som hålls den 29:e februari och kandidaten tar över som oppositionsledare den första april. På frågan vad som blir den främsta uppgiften för personen som tar vid är svaret glasklart.

– Att vinna valet 2018, säger Kjell Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.