Ordningsvakter utreds för tjänstefel för våld mot 30-åring

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man blev slagen med både knytnävar och batong av ordningsvakter i samband med ett ingripande i Helsingborg i helgen utreds både mannen och ordningsvakterna av polis.

Det var under en konsert i Helsingborg som en våldsam situation uppstod i samband med att ordningsvakter skulle gripa en 30-årig man inne på toaletten. På en filmsekvens som spridits i sociala medier ser man hur mannen blir slagen blodig av ordningsvakter.

Men vd på säkerhetsföretaget Safe, som ordningsvakterna jobbar för, säger att mannen hade varit våldsam mot flera vakter och tre av dem fick vårdas på sjukhus för skador på händer och knä.

Se filmen från ingripandet här

Polisen blev kallad till Sundspärlan i samband med gripandet av 30-åringen.

– Polisen som kom till platsen tyckte att det hade använts oproportionerligt våld och upprättade därför en anmälan om tjänstefel, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

– Man vill helt enkelt ta reda på om våldet var befogat eller obefogat, säger hon.

Samtidigt är den gripne mannen misstänkt för narkotikabruk och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.