Alla butiker i byggnaden totalförstördes i branden. Foto: Firas Razak/SVT

Övervakningskamera kan ge ledtrådar om Landskronabranden

Uppdaterad
Publicerad

Den tekniska undersökningen av brandplatsen på Pilängstorget i Landskrona påbörjades under torsdagen. Enligt polisen kan det finnas filmmaterial från någon form av övervakningskamera som fanns på platsen.

Undersökningen ligger på grova brott i Helsingborg och polisen har gått vidare med inre spaning och försöker få in uppgifter och iakttagelser kring tiden för branden. Polisens tekniker är nu på plats för att genomföra den tekniska undersökningen.

– Den påbörjades i går. Vi letar efter spår som kan förklara vad som har hänt på platsen, säger Kent Persson, förundersökningsledare vid polisens enhet för grova brott i Helsingborg.

Branden på Pilängstorget

Kent Persson är förtegen om vad utredningen har gett så här långt, men berättar att det eventuellt kan finnas bilder från en övervakningskamera som satt monterad någonstans vid köpcentret. 

– Det vi måste ta reda på är om det går att få fram filmerna, säger han.

Polisen håller också förhör med de drabbade verksamhetsutövarna och vittnen som kan ha sett något. Det finns fortfarande ingen misstänkt gärningsman för branden i Landskrona. Misstankarna om grov mordbrand kvarstår.

– Det är inget som tyder på att det skulle vara en olycka eller ett elfel, säger Kent Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Pilängstorget

Mer i ämnet