Helsingborgare tycker till om den juridiska konflikten kring parkeringsanmärkningarna. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Helsingborgare om juridiska kampen: ”Det är lite sandlåda”

Publicerad

Den juridiska kampen mellan polisen och Helsingborgs stad kan avgöras i domstol – men det förutsätter att en bilist bestrider boten till kommunen och stämmer staden.

När SVT Nyheter Helsingborg har träffat helsingborgare för att prata med dem om striden mellan polisen och Helsingborgs stad, så är det delade åsikter som yttras.

– Jag kan tycka att det blir lite sandlåda över det. Den ena juristen tycker han har rätt och den andra tycker tvärtom. Det blir lite tjäbbel, säger Torbjörn från Helsingborg.

”Kan tänka mig bestrida saken”

De flesta som SVT pratar med kan inte tänka sig bestrida sin bot och på så vis ta fallet till domstol.

– Det finns säkert väldigt många människor som orkar med den processen. Men jag hade aldrig orkat det, för de små pengarna, säger Torbjörn som fått en rad p-böter genom åren.

Hanna Larsson tycker tvärtom – om hon hade fått flera böter hade hon inte tvekat på att ta det till domstol.

– Då hade jag absolut kunnat tänka mig bestrida saken, säger hon.

Varför då?

– Med tanke på att det är en konflikt om att det är rätt eller fel, om det är polisen eller kommunen som har rätt. Jag hade inte varit rädd att ta det till domstol, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.