Branden upptäcktes av en lastbilschaufför tidigt på onsdagsmorgonen. Foto: Mikael NilssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Pelletsfabrik i Tågarp har brunnit ner

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad som tillhör pelletsfabrik i Tågarp har brunnit ner under onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten i Landskrona, Svalöv, Bjuv och Helsingborg skickades till platsen. Räddningsinsatsen pågår men det finns ingen risk för spridning längre.

Strax före klockan elva på förmiddagen var det bara räddningstjänsterna i Bjuv och Svalöv som är kvar vi pelletsfabriken som tillhör Loarps Gård.

– Vi kommer väl att avsluta räddningsinsatsen vid lunch men sedan stanna för att bevaka pelletsbranden, säger Kenneth Eriksson, inre befäl vid Räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Han berättar att efterbevakningen kan behöva pågå ett bra tag eftersom det är pellets som brinner.

Larmet kom vid halvsjutiden på onsdagsmorgonen.

– Vi håller på att bygga upp insatsen nu. Pelletsladan är helt övertänd, säger Emma Nordvall, beslutsfattare i beredskap vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Får brinna ner

Enligt henne var branden omfattande och byggnaden helt övertänd och byggnaden fick brinna ner.

– Det mesta har brunnit ner, just nu står jag mest och tittar på eländet, säger Andreas Rosenkvist, fabrikschef på pelletsfabriken på Loarps gård.

Pelletsfabriken är en del av Loarps gård som också bland annat driver jordbruk och lagerhållning av fordon. Enligt Andreas Lagerqvist brinner det i en av fabrikens byggnader. Branden upptäcktes av en lastbilschaufför som kom för att leverera timmer tidigt på onsdagsmorgonen.

– Han ringde 112 men det är oklart hur det kunde börja brinna, säger Andreas Rosenkvist.

Ingen skadad

Ingen person fanns i byggnaden eller i närheten av den när branden började så ingen har skadats. Vilka ekonomiska värden det rör sig om är för tidigt att säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer