”Nätverket har skapat stor osäkerhet i området”. Tommy Lindén på polisens utredningssektion höll presskonferens tillsammans med lokalpolischefen Sven Holgersson och polismästaren Patric Heimbrand Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen: ”Nätverket har haft ensamrätt på knarkförsäljningen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att gripandena på Drottninghög kommer att ha märkbara effekter på kriminaliteten i Helsingborg. På fredagen höll de presskonferens.

Polismästare Patric Heimbrand bekräftar det som SVT Nyheter Helsingborg berättade igår, att en 19-årig man som greps i polisrazzian i tisdags också är misstänkt för att ligga bakom polishusbomben.

– Efter mycket hårt polisarbete kunde i tisdags en man delges misstanke om grov allmänfarlig ödeläggelse, säger han.

Polisen berättar om den insats som inleddes i tisdags, där elva unga män greps och senare häktades misstänkta för grova narkotikabrott.

Tommy Lindén, utredningschef på polisen i Nordvästra Skåne.

– Det här är ett nätverk som varit aktivt framför allt på Drottninghög och vållat stor osäkerhet och rädsla hos de boende på området, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen.

Ensamrätt på knarkförsäljning

Nätverket beskrivs av polisen som att ha haft ensamrätt på marknaden vad gäller narkotikaverksamhet.

Det  var i samband med att polisen utredde polishussprängningen som narkotikabrotten och de elva männen blev intressanta för polisen.

De elva häktade kan delges fler misstankar under utredningens gång.

– Vi tror inte att vi har gripit hela nätverket, säger Tommy Lindén.

Polisbomben ledde till narkotikautredningen

19-åringen fick polisens ögon på sig sedan i november förra året, och sedan dess har polisen bedrivit en utredning kring de elva männen.

Polismästare Patric Heimbrand

– Männen var inte okända för oss, säger Patric Heimbrand. 

Patric Heimbrand tror att gripandet och utredningen av de elva männen kan ge stora effekter på resten av kriminaliteten i Helsingborg.

– Det förstår alla, att det är mer än en som varit inblandat i sprängningen av polishuset, säger Tommy Lindén.

Det kan alltså bli fler misstänkta i det ärendet. Men om det är 19-åringen som syns på den övervakningsbild som släpptes av polisen i höstas går inte att säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Helsingborg

Mer i ämnet