Polisen i razzia mot misstänkt svartklubb

Publicerad

Öl, vin och starksprit. Det tog polisen med sig från den misstänkta svartklubben på Söder i Helsingborg.

Polisen genomförde tillslaget eftersom alkohol tidigare har hanterats i lokalen, utan att det har funnits giltigt tillstånd. Och även på måndagseftermiddagen hittade man öl, vin och starksprit.

– Det var en rutinkontroll på grund av den tidigare verksamheten. På plats sade man sig inte veta vem som äger alkoholen eller har lokalen. I nuläget finns ingen brottsmisstänkt, säger Mats Härle, förundersökningsledare på polisen.

Inget tillstånd

Men eftersom dryckerna såg ut att vara inköpta i Tyskland och inget alkoholtillstånd eller kvitton kunde uppvisas så beslagtogs de. Nu misstänker polisen alltså att det åter huserar en svartklubb på platsen. 

”Rätt ska vara rätt”

Även om ingen greps så menar Mats Härle att den här typen av aktioner är viktiga i stadsdelen.

– Rätt ska vara rätt, den här typen av platser gör att de seriösa krogarna mister kunder, säger Mats Härle.

Polisområdeschef Sven Holgersson instämmer. Enligt honom gör polisen i Helsingborg ungefär ett tillslag i månaden mot verksamheter där det säljs cigaretter eller alkohol som smugglats in i landet, eller där det på andra sätt hanteras svarta pengar. 

– Det är bara att konstatera att ungdomar, men även äldre, dras till sådana här ställen för att handla billigt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.