Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Polisen Helsingborg

Se filmen från polishusdådet i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Nu släpper polisen i Helsingborg en film från sprängningen av polishusets entré i oktober. Förhoppningen är att filmen från dådet ska ge fler tips från allmänheten.

Anordningen som placerades av den misstänkte gärningsmannen detonerade utanför polishuset entré i Helsingborg klockan 00.20 den 18 oktober. Polishusets bottenvåning fick omfattande skador, men ingen människa blev fysiskt skadad.

Hittills har det hållits ungefär 800 förhör i utredningen. En grupp med femton poliser inklusive utredare, forensiker och analytiker arbetar med fallet.

Detonation vid polishus

Polisen efterlyser fortsatt tips från allmänheten och iakttagelser från personer som befunnit sig vid polishuset eller i närheten vid tidpunkten för brottet.

– Utredningen är prioriterad och prognosen att lösa det här ser bra ut. Men i övrigt lämnar jag inga övriga detaljer i dagsläget. Vi hoppas dock att filmen kan hjälpa oss få in fler tips och ytterligare information i ärendet, säger gruppchef Annika Nilsson på Grova Brott vid Polisen nordvästra Skåne i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet