Stefan Lamme (M) är ansvarig politiker för ombyggnationen av Helsingborgs lasarett. Foto: Markus Hjortsman/Gustaf Wallinder/SVT

Politikerns svar: ”Visst är jag uppriktigt ledsen”

Publicerad

Cancersjuka Tommy Paulsson hade ångest över att komma tillbaka till ett bullrigt Helsingborgs lasarett. Den ansvariga politikern Stefan Lamme (M) beklagar situationen.

Efter att 13 verksamhetschefer på Helsingborgs lasarett satte ner foten och sa att sjukhuset bör flyttas, svarade den ansvariga regionpolitikern Stefan Lamme (M) med att de överdriver situationen.

”Oerhört tråkigt”

Patienten Tommy Paulsson, som avled i cancer den 1 oktober, menade att oljudet på lasarettet var påfrestande och ångestfyllt.

Sjukhusbygget i Helsingborg

Stefan Lamme beklagar situationen.

– Det är självklart oerhört tråkigt, det är oerhört tråkigt, säger han.

Vill inte flytta sjukhuset

Stefan Lamme har tidigare sagt att han inte tycker att det är någon bra idé att stoppa ombyggnationen och bygga lasarettet på en annan plats.

– Det är inte ansvarsfullt att först investera över tre miljarder för att sedan säga att vi ändrar oss, säger Stefan Lamme.

Har du fått andra reaktioner från patienter eller personal?

– Nej, det har jag inte fått.

Men verksamhetscheferna har du fått det ifrån?

– Ja, det har jag fått. Men jag har inte fått det från någon annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusbygget i Helsingborg

Mer i ämnet