Utställningen visas under Helsingborg art week, mellan den 30 september och 8 oktober. Foto: Kristoffer Granath/Sarah Perfekt

Rest in peas – fotoutställning om Findus

Publicerad

I Kristoffer Granaths fotoutställning får vi en unik inblick i Findusfabriken under den sista tiden, innan nedläggningen i våras. Dessutom får man möta flera av de anställda.

En av dem är Gull-Britt som fick ett cancerbesked och genomgick en strålbehandling när beskedet om att Findus ska läggas ner kom. Efter strålbehandlingen gick hon upp i arbetstid.

– Hon ville vara med sina kollegor in i det sista. Det är verkligen ett tecken på dedikerad personal, som alltid ställer upp för varandra, säger Helsingborgsfotografen Kristoffer Granath.

Kristoffer Granath blev imponerad av Gull-Britts arbetsglöd.

Fotoutställningen, som går under namnet Rest in peas, visas under Helsingborg art week mellan den 30 september och 8 oktober. Därefter ska den till Köpenhamn för att sedan landa i Bjuv.

– Findusandan är monumental, den är så mycket mer än bara produktivitet. Det har varit som en stor familj och den är nu isär.

Här visas Findus olika snabbmatsrätter. Foto: Kristoffer Granath
De anställda lämnade verkstaden efter nedläggningsbeskedet. – När jag ser bilden tänker jag på all kunskap som gått förlorad, säger Kristoffer Granath. Foto: Kristoffer Granath
Här är verkstaden till majonnäslinjen. Foto: Kristoffer Granath
Utställningen består av personporträtt och miljöbilder. Foto: Kristoffer Granath

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Findus lägger ner i Bjuv

Mer i ämnet