Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Begagnade leksaker och barnkläder som lämnas in på Röda Korset i Helsingborg går åt snabbt, hör Katarina Falck på Röda Korset berätta i videon om hur de hjälper ekonomiskt utsatta i samhället. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Röda Korset i Helsingborg: Billiga kläder och julklappar till barnen behövs

Uppdaterad
Publicerad

Röda Korsets skylt lyser i vintermörkret. Här finns organisationens egen second hand-affär med billiga kläder, husgeråd och – leksaker till barnen.

Second hand-affären på Örnsköldsviksgatan i Helsingborg är julpyntad. Granen glittrar och på försäljningsborden ligger julprylar av alla de slag.

Längre ner hänger billiga kläder för barn och vuxna i prydliga rader och på andra hyllor trängs leksaker till låga priser. Det finns gott om kunder i gångarna. En del provar kläder, andra handlar julklappar till något barn. En liten tjej provar lyckligt en luciakrona.

En av satsningarna

Försäljningen i second hand-affären är ett av Röda Korsets satsningar i Helsingborg.

– Men vi ger också en direkt hjälp med presentkort på mat och på kläder man kan hämta här, säger organisationens tf ordförande Katarina Falck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.