Musikfestivalen Bayside hålls på Pixlapiren och gästas bland annat av Macklemore – det är en av alla festivaler som berörs av det nya rökförbudet. Foto: SVT/TT

Ingen rökning på Baysides serveringar

Publicerad

Rökförbud på Baysides tre barer kommer gälla när festivalen i sommar arrangeras för första gången. Det efter den nya tobakslagen, som förbjuder rökning på alla typer av serveringsområden, börjar gälla den 1 juli.

Festivalen som äger rum den 12–13 juli och bland annat har världsartisten Macklemore som dragplåster kommer – likt andra festivaler drabbas av rökförbudet.

– Det kommer vara en invänjningsperiod. Festivalen ligger ju ganska tätt efter förbudet börjar gälla, säger David Arkhult, festivalgeneral.

Festivalen som arrangeras på Pixlapiren i Helsingborg har 18-årsgräns på de tre barområdena och 13-årsgräns på resterande delar av festivalen. På dagen kommer det arrangeras dagsfester på barområdena där olika dj:s kommer spela – där är det rökförbud.

Förbudet gäller alltså inte på hela festivalen utan de områden som serverar alkohol.

– Vi kommer ha både personal och ordningsvakter som kontrollerar att förbudet följs, säger David Arkhult.

De nya reglerna gäller från den 1 juli i år och förbjuder rökning på vissa allmänna platser utomhus och på uteserveringar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer