Amerikanske schackspelaren Sam Sevian är en av världens bästa schackspelare. Nästa år gör Sverigeeliten upp i SM i Helsingborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Schackentusiaster gör upp om SM-titeln i Helsingborg

Publicerad

Nu är det klart – nästa år hålls schack-SM i Helsingborg. Spelare från hela landet samlas i arenan en vecka mitt i sommaren.

I sommar spelas schack-SM i Eskilstuna. Och i helgen beslutades Schackförbundets styrelse att nästa år avgörs mästerskapet i Helsingborg. Tävlingarna ska gå i Helsingborg arena från den 26 juni och en och en halv vecka framåt.

Fjärde gången

Det är fjärde gången som Helsingborg står som värd för schack-SM. Den här gången väntas mästerskapet omfatta 1 000 starter, fördelade på omkring 20 tävlingsklasser. Både bredd och elit i alla åldrar ska tävla.

– Vi är glada över att få komma tillbaka till Helsingborg. Skåne är en stark schakregion med många aktiva klubbar, säger Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.