De tre vännerna Daniel Faller, Alexander Almeida Sundell och Efrem Ghirmai simmade mellan Helsingör och Helsingborg. Foto: Privat

Här simmar de tre kompisarna mellan Danmark och Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen simmade de tre vännerna Daniel Faller, Efrem Ghirmai och Alexander Almeida Sundell mellan Helsingör och Helsingborg för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Under den drygt fem kilometer långa simturen stötte de på både sälar och tumlare.

Solen stekte när de tre kompisarna lyckades simma de dryga fem kilometrarna över sundet. Daniel Faller var dagen efter nöjd med simturen.

– Simturen gick bra, men vi hamnade lite ur kurs. Strömmen tog oss och vi fick simma en kilometer extra, men det gjorde inget, säger han.

Tumlare och sälar

Och det var inte bara de tre vännerna som var ute och simmade under måndagen.

– På vägen stötte vi på några tumlare och några sälar. Sälarna simmade dessutom med oss en liten bit, berättar Daniel Faller.

Solen sken under måndagseftermiddagen när kompisarna simmade över sundet. Foto: Privat

Med andra ord var man nöjda med simturen. Och det är inte omöjligt att man gör om resan i framtiden.

– Det gick enklare än vi trodde. Nästa gång får vi kanske simma båda riktningarna, säger Daniel Faller.

Glada miner efter att man lyckats ta sig i land på den svenska sidan av sundet. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.