Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michael Johansson bor i Allerum och tycker det är positivt att de nu får fler kvällsturer för ungdomarnas skull men är annars kritisk till Skånetrafikens justeringar av den nya tidtabellen. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Skånetrafiken backar – fler bussturer till Allerum

Uppdaterad
Publicerad

Den nya busstidstabellen som skulle halvera avgångarna under dagen för Allerumsborna upprörde många och nu har Skånetrafiken beslutat att justera trafiken. En morgontur och tre dubbelturer på kvällen läggs till.

Michael Johansson är ordförande för ordförande för Allerum-Hjälmshults byaförening och forskare på Lunds universitet inom hållbar mobilitet. Han är en av många boende som reagerat starkt på den nya tidtabellen.

Han kritiserar att utbudet av busstrafik ska bli så smalt och att det inte kommer gå någon helgtrafik alls.

– Vi har blivit av med halva turutbudet och får endast fyra turer till nu när de justerat tidtabellen, vi ska vara tacksamma för det – vilket vi inte är, säger Michael Johansson.

Skånetrafiken: ”För lågt resande i området”

Varför Skånetrafiken drar in så många turer och tar bort linje 3 i Allerum är för att de anser att resandet är för lågt. Men nu tillkommer en morgontur som är anpassad till Maria Parkskolan i Helsingborg samt tre dubbelturer till Jonstorp på kvällarna.

Detta väcker olika känslor hos Allerumsborna, Amanda Berglund som tar bussen till skolan tycker det känns jättebra medan andra håller med Michael Johansson om att det smala utbudet försvårar för bland annat byns tonåringar att ta sig till och från stan.

Hör vad Skånetrafiken svarar i videon om justeringarna för tidtabellen i Allerum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.