Sture Eriksson är ordförande i Sportfiskarna Skåne. Foto: Roger Bengtsson/SVT

Skånska sportfisket ser stor ökning i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

I likhet med andra naturnära fritidssysselsättningar så har även det skånska sportfisket sett en kraftig uppgång i coronatider.

– Vi har satt rekord under flera månader i rad, berättar Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna Skåne.

De skånska sportfiskeklubbarna har sett en kraftig ökning av antalet sålda fiskekort jämfört med en normal vår och sommar.

Vid Björkadammen utanför Sjöbo där Sportfiskarna Skåne driver en sportfiskeanläggning har man slagit rekord i antalet besökare.

Coronavirus i Skåne

– Om man tar april månad så brukar vi sälja fiskekort för cirka 30 000-40 000 kronor. I april i år sålde vi för över 70 000, säger Sture Eriksson.

Från mars och fram till nu i juli har det varit rekordmycket fiskande. En enorm mängd fiskare och nya fiskare dessutom, tillägger Sture Eriksson.

Trenden är den samma hos de sportfiskeklubbar i Skåne som han varit i kontakt med under sommaren.

”Frisk luft – ingen trängsel”

Även i nordvästra Skåne är tendensen att sportfisket ökat markant jämfört med tidigare år. I Rönne å är fiskeområdena uppdelade mellan föreningarna i Klippan, Ängelholm och Helsingborg.

– Det är helt klart ett mycket större fisketryck än vanligt och en annan tendens för sportfisket i Skåne än före coronan. Det är ju frisk luft, stora områden, ingen trängsel och flera mil av fiskevatten, säger Sture Eriksson.

Hos Sportfiskarna Skåne hoppas man på att det ökade fiskeintresset håller i sig och medför nya medlemmar till länets sportfiskeklubbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet