Foto: Johan Nilsson/TT

Skjutne mannen har avlidit – en misstänkt gripen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som förra veckan sköts på Närlundaområdet i Helsingborg har avlidit av sina skador. En man har gripits, och misstänks nu för mord.

Det var tips från allmänheten om skottlossning som ledde polisen till Närlunda. Där påträffades en svårt skadad man i 20-årsåldern i närheten av en viadukt i området. Nu har han avlidit av sina skador.

Natten till onsdagen greps den man som tidigare anhållits i sin frånvaro. Även han är i 20-årsåldern och bosatt i samma mindre ort i nordvästra Skåne som den nu avlidne.

Dödsskjutningen på Närlunda

– Han ska nu förhöras under dagen och möjligen kan det bli  fråga om häktning i morgon, säger Mattias Nildén som utreder mordet.

Var troligen bekanta

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare och var troligen bekanta varandra.

– Vi ska nu titta närmare på deras bakgrund. Men antagligen stämde de träff med varandra för någon form av uppgörelse. Det kan vara obetalda skulder eller att den nu avlidne mannen sålt narkotika på fel plats, säger Mattias Nildén.

Har bra bevisning

Mattias Nildén tror att brottet kommer att klaras upp. Han säger att polisen har bra bevisning men vill inte gå närmare in på detaljer.

– Vi löser nog det här. Just nu arbetar vi med att undersöka de fynd och spår som vi hittade på platsen för skjutningen och ser om de går att koppla till den anhållne mannen.

Samma natt som skottlossningen skedde också en detonation utanför en klubb i Helsingborg. I klippet nedan berättar polischef Karim Ottosson om händelserna, som polisen inte satte något samband mellan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Närlunda

Mer i ämnet