Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från fyndplatsen i videon. Foto: Tomas Olsson/SVT

Slaktmysteriet på Ven förblir olöst – polisen lägger ner utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Ingen misstänkt och inga andra spår. Nu lägger polisen ner förundersökningen om de dumpade slaktresterna längs en strand på Ven.

Det var i mitten av februari som invånare på Ven hittade mängder av kadaver och slaktrester från bland annat hjortar, vildsvin och får.

Polisen gick till en början inte vidare med öbornas anmälan och menade att det handlade om slaktavfall och att det får lämnas i naturen under vissa omständigheter.

Startade utredning efter SVT:s rapportering

Men efter att SVT Nyheter Helsingborg berättat om ärendet startade polisen en utredning om misstänkt miljöbrott. De hänvisade bland annat till den stora mängden slaktrester.

– Det kan antas att det skett yrkesmässigt. Då finns det andra regler att förhålla sig till, sa den jourhavande förundersökningsledaren Farid Johansson då.

”Finns ingen misstänkt”

Men polisen har nu alltså beslutat att lägga ner utredningen.

– Det finns ingen misstänkt och vi har ingenting att gå på. Vi kommer inte vidare, säger Stefan Mårtensson vid polisens avdelning för specialbrott.

Därför talar mycket för att slaktmysteriet förblir olöst.

– Det är ganska vanligt att slaktrester slängs på olika ställen när folk har slaktat hemma. Men det är omöjligt att säga vad detta är. Om det flutit iland eller dumpats på platsen. Det vet jag helt enkelt inte, säger Stefan Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.