Skolan där eleven gick flaggar på halv stång. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Sorg på Rönnegymnasiet efter 17-årings död

Uppdaterad
Publicerad

I går konstaterades 17-åringen som blivit stucken på ett gym i Ängelholm död. På skolan där han gick har man inrättat ett minnesrum.

Det var på lördagskvällen som en 17-åring hittades allvarligt skadad på Friskis & Svettis gym i Ängelholm. En 15-åring anhölls under tisdagen och är begärd häktad, misstänkt för mord. 15-åringen nekar till brott. Häktningsförhandlingar mot honom kommer att hållas under onsdagen.

LÄS MER: 17-åring död efter stickskador på gym

”Elever är ledsna”

I går konstaterades 17-åringen död. På Rönnegymnasiet centralt i staden där han var elev arbetar nu ledningen efter en krisplan och ett minnesrum har inrättats.

– Det som har hänt är fruktansvärt och ska inte behöva ske. Det märks inne på skolan, elever är ledsna. I minnesrummet kan man hedra den avlidne, säger Markus Eek, rektor på Rönnegymnasiet.

LÄS MER: 15-åring anhållen för mordförsök vid gym i Ängelholm

Både det 17-årige offret och det misstänkte 15-åringen är asylsökande pojkar som har bott på två olika HVB-hem i Ängelholms kommun.

– De har bott här en kortare tid, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.

Polis håller sig borta

På det HVB-hem där offret bodde samlades personal och kompisar till honom på måndagskvällen, efter att beskedet om att han avlidit kom.

– Min bild är att det enbart är känslor av sorg. Vi har inte fått några signaler om att den här händelsen skulle vara en del av något annat, säger förvaltningschefen för lärande och familj, Christer Kratz.

Under dagen har väktare varit på plats på Rönnegymnasiet och även polisen har beredskap men håller sig borta så länge stämningen är lugn.

– Vissa känner sig trygga när polisen är på plats men andra kan få en känsla av att det är farligt, säger Karim Ottosson.

Ändrad brottsrubricering

Inledningsvis rubricerades händelsen som försök till mord alternativt dråp. Men då 17-åringen dog av sina skador har brottsrubriceringen ändrats till mord.

– Det finns ett motiv, men det är för tidigt att berätta om det nu, säger åklagare Magnus Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.