Bussar sätts in för att ersätta tågen. Foto: Markus Hjortsman

Tågen genom Helsingborg rullar igen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen var det förseningar i tågtrafiken i Helsingborg. Vid 9-tiden rullade tågen igen – men vissa följdförseningar kan kvarstå.

Förseningarna beror på ett tidigare fel som inträffade under måndagsmorgonen. Det var mitt under morgontrafiken på måndagen som en kontaktledning revs ner. Plötsligt kunde inte tågen rulla igenom Helsingborg och det ställde till det för alla som var på väg till jobbet eller skolan.

– Vi var tvungna att helrenovera en 200 meter lång sträcka, det var ett omfattande arbete, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör hos Trafikverket.

Felet påverkade även morgonpendlarna på tisdagen. Trafiken kunde endast rulla i begränsad omfattning vilket bland annat innebar att Pågatågen ställdes in på flera delsträckor och vissa Öresundståg som går till och från Helsingborg ställdes in.

Vid 10-tiden på måndagen evakuerades ett Öresundståg som stod på väg in mot Knutpunkten. Foto: Sören Billing

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.