Rögles klubbdirektör tycker inte att de som sjöng nazistiska ramsor hör hemma bland Rögles supportrar. Foto: Erik Ragnar Danielsson SVT / Andreas Hillergren TT

Supportrar sjöng nazistramsor på väg till hockeyderby

Uppdaterad
Publicerad

På väg till lördagens hockeyderby i Ängelholm fångades en grupp röglesupportrar på video när de sjöng nazistiska ramsor. Händelsen har nu polisanmälts och rubriceras som hets mot folkgrupp.

På söndagen publicerade Helsingborgs Dagblad en video på supportrar som sjunger nazistiska ramsor på väg till hockeyderbyt mellan Rögle och Malmö Redhawks.

Videon har fått stor uppmärksamhet och Rögles klubbdirektör säger att de har inlett en dialog med polisen och Rögles supporterföreningen Angel Island Army (AIA).

– Jag vill inte kalla de som gjort detta för supportrar till Rögle. De har förstört för våra riktiga supportrar och klubben, säger Daniel Koch, klubbdirektör för Rögle.

I klippet ovan kan du höra klubbdirektören berätta mer om hur kan känner över händelsen och hur klubben agerar. 

Tar avstånd från ramsorna

SVT Nyheter Helsingborg har varit i kontakt med AIA som avböjer intervju, men som på sociala medier kommenterar händelsen.

AIA tar kraftigt avstånd från de ”ramsor” som en grupp personer skanderat i samband med den marsch som ägde rum till arenan. De ord som yttrades är så långt ifrån föreningens värderingar och så långt ifrån det vi står för.

Händelsen har polisanmälts av polisen som hets mot folkgrupp.

Daniel Koch menar att om liknande ramsor hörs på arenan kommer klubben göra allt de kan för att identifiera och stänga av personerna i fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.