Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra trygghetssamordnaren berätta om tjuvbadandet. Foto: Ninni Mikael/SVT

Tjuvbadandet har minskat i Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Trots kameraövervakning och larm fortsatte nattliga badgäster att besöka Friluftsbadet i Bjuv. Nu har kommunen tagit till ytterligare metoder för att få stopp på tjuvbadandet.

Det har både varit vuxna och ungdomar som bryter sig in på Friluftsbadet efter stängning. Men enligt trygghetssamordnaren Stefan Nilsson är det främst ungdomar.

– Vi har märkt att tjuvbadandet har minskat, säger han.

I klippet kan du höra trygghetssamordnaren berätta om hur det gick till.

Fler trygghetsvärdar

Inför årets badsäsong sattes ett högre stängsel upp och ett nytt larmsystem har installerats, vilket har kostat kommunen 355 000 kronor. Även fler trygghetsvärdar inom kommunen har anställts. Kommunen har också ett samarbete med ett vaktbolag som kan åka ut till badet om larmet utlöses.

– Om våra trygghetsvärdar inte är i tjänst är det väktare som åker ut och informerar att det är olagligt att vistas på badet efter stängning. Om de inte avlägsnar sig upprättas en anmälan men det har vi inte behövt göra än, säger Stefan Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.