Enligt pojkarna handlar det om att de hade haft kontakt med en person utanför nöjesfältet som ville att de skulle växla pengarna. Foto: Förundersökning/TT

Tonåringar försökte växla falska sedlar på nöjesfält

Publicerad

I april försökte två tonårspojkar växla falska 500-kronorssedlar för över 10 000 kronor på ett nöjesfält i Helsingborg. Enligt tonårspojkarna skulle de växla pengarna åt en person utanför nöjefältet, för att få en liten del av pengarna.

Det var i april i år som två pojkar besökte ett nöjesfält i Helsingborg. Innan de gick in på nöjesfältet hade de tagit med sig falska 500-kronorssedlar till ett värde på över 10 000 kronor. Pojkarna delade upp sig och började växla pengarna, vilket HD var först att rapportera om.

Det var när en av pojkarna skulle betala inne på nöjesfältet som de upptäcktes. Han berättar i förhöret hur han frös till och att polisen kom till platsen och började prata med honom.

– Det känns dåligt. Jag är inte direkt nöjd över mina handlingar, säger ena pojken i förhör.

Ville tjäna pengar

Enligt pojkarna handlar det om att de hade haft kontakt med en person utanför nöjesfältet som ville att de skulle växla pengarna. De själva berättar att de ville tjäna lite pengar på det de växlade. Enligt förundersökningen lyckades de växla pengar för cirka 3 000 kronor innan de åkte fast.

– Killen gav bara oss en bunt med pengar, kanske 13 000 kronor, säger ena pojken i förhör.

Båda tonårspojkarna erkänner brottet och när den ena pojken kontrollerades av polisen hade han 29 stycken falska 500-kronorssedlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.