Det var på parkeringen utanför matvaruhuset som mordförsöket ägde rum. Foto: Markus Hjortsman

Tonårspojkar anhållna efter mordförsök på parkering

Uppdaterad
Publicerad

Fyra pojkar i 15-årsåldern greps i Helsingborg på söndagen, misstänkta för mordförsök. En man i 25-årsåldern hittades av polisen med stickskador och enligt sjukhuset är han allvarligt skadad.

Polis kallades till en parkering utanför en mataffär på Regementsvägen i Helsingborg vid halvsjutiden på söndagskvällen. Anledningen var ett bråk och när patrullen kom fram hittades den skadade mannen.

Mannen hade blivit knivskuren. Enligt uppgift till SVT kom mannen in på stormarknaden och sökte hjälp av ett butiksbiträde.

Han fördes till sjukhus och enligt Region Skånes hemsida är mannen allvarligt skadad men skadorna ska inte vara livshotande.

De misstänkta pojkarna greps i närheten. En av dem är under 15 år och kommer att överlämnas till socialtjänsten.

En av de gripna är 15 år, de andra två 16 år gamla.

– De misstänkta har fått vars en försvarare och vi kommer att hålla förhör med dem under dagen, säger åklagaren Linda Seger.

Hur pojkarna ställer sig till misstankarna vet man inte än. Inte heller vad som är orsaken till knivattacken.

Söker fler vittnen

Polisen har förhört vittnen och tagit hand om en del kläder för teknisk undersökning. Dessutom kontrolleras övervakningskameror som finns i området.

– Vi är givetvis intresserade av att komma i kontakt med personer som har befunnit sig på platsen vid 18-18.30-tiden igår som har gjort iakttagelser, även om man tror att det inte är viktigt, säger Linda Seger.

Den senaste tiden har det skett flera mord på Drottninghög, senast i förra veckan när en 19-årig man knivhöggs till döds på en parkering.

Men om det finns kopplingar till söndagens bråk är i nuläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.