Foto: SVT/Natalie Medic

På plats: Unga bekanta sörjer mordoffret

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått två dygn efter att polisen larmades till Drottninghög om ett storbråk. Nu finns här bara blommor, ljus, blodspår och samlade vänner vid brottsplatsen som vittnar om att en ung man miste livet i tisdagskväll.

Stämningen är tryckt bland de samlade som SVT träffar på plats. De berättar att de hade en personlig relation till mannen som stacks ihjäl här, i närheten av Drottninghögs centrum, på tisdagskvällen.

De har lagt blommor och tänt ljus men vill inte uttala sig i media. Flera av dem var på plats under natten, inte i direkt samband med bråket som urartade, utan lite senare när polisen kommit och alla som bodde i närheten förstod att något hänt – igen.

Tre misstänkta mord på tio månader

För det är inte första gången, inom loppet av några veckor sköts två män, även de unga, till döds i somras. De utredningarna ligger för närvarande på is hos polisen. En av händelserna beskrivs som en ren och skär avrättning i dagsljus mitt i bostadskvarteret.

I oktober sköts en 20-åring till döds i Bårslöv, även han bosatt på Drottninghög. Två män sitter häktade misstänkta för mord i det ärendet.

När det gäller det senaste fallet, har åklagaren anhållit en 20-åring misstänkt för mordet. Han har förhörs av polisen under torsdagseftermiddagen men hur han ställer sig till misstankarna vill inte åklagare Ulrika Ekvall berätta.

De övriga fyra skadade männen som tvingades uppsöka vård efter bråket är mellan 18 och 21 år och har skärskador, men inte livshotande.

Fler personer kan vara misstänkta

Allt startade vid Drottninghögs centrum i närheten av ett närlivs. Butiksbiträdet vill inte prata med media och var själv inte på plats på kvällen. Ett tiotal meter bort vid parkeringen spårade bråket ur och det är där 19-åringen hittades.

Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att misstänkas och gripas för händelser i samband med bråket.

Vad som har utläst bråket eller om fler personer är misstänkta vill inte åklagare Ulrika Ekvall gå in på i nuläget eftersom utredningen befinner sig i ett känsligt läge.

– Vi har en viss uppfattning om vad det är som har hänt men det är ingenting vi vill dela med oss av, säger hon.

Hon vill heller inte berätta om det användes tillhyggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.