Polisens kriminaltekniker i arbete vid den sprängda entrén till polishuset i Helsingborg. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre häktas för sprängningen mot polishuset

Uppdaterad
Publicerad

För drygt fyra år sedan sprängdes entrén till polishuset i Helsingborg. Nu har tre män häktats på sannolika skäl misstänkta för dådet.

Det var natten till den 18 oktober 2017 som sprängningen vid polishuset inträffade. En övervakningsfilm visade hur en man placerade bomben utanför entrén kort före detonationen, men det skulle dröja innan en misstänkt kunde gripas.

Stor knarkhärva

I samband med utredningen om sprängningen nystades en stor knarkhärva upp som kom att kallas Drottninghögsmålet. Det narkotikamålet gick till rättegång och ledde till fällande dom mot flera personer – men misstankarna om inblandning i sprängdådet mot polishuset lades ner.

Detonation vid polishus

I måndags anhölls fyra personer misstänkta för inblandning i dådet mot polishuset och på onsdagen häktades tre av dem misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Tidigare misstänkt

En av dem är samma man som redan från början misstänktes för sprängningen och de två andra är också kända kriminella personer, rapporterar HD.

Ärendet ligger nu hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Åtal ska väckas senast den 9 februari i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet