Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Adolfsberg fanns det på söndagen fortfarande spår av polisens avspärrningar. Dessa städade trygghetsvärden Lars Lindell bort för att inte påminna mer än nödvändigt om dödsskjutningen. Foto: Anna Palmgren/SVT

Trygghetsvärdar på plats i Adolfsberg: ”Man pratar inte om händelsen”

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts till döds mitt på Adolfsbergs centrum i fredags. Men de som bor i området pratar inte så mycket om händelsen i sig, enligt trygghetsvärdarna på plats.

Följ med trygghetsvärdarna i klippet ovan.

– Det är ju lite oroande egentligen, säger Lars Lindell, trygghetsvärd.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad är sju personer anhållna misstänkta för brott.

Sedan i fredags har trygghetsvärdar funnits på plats i området på uppdrag av Helsingborgs stad. Även polisen, socialtjänstens mobila team och ideella organisationer har visat sin närvaro under helgen.

Alldeles intill brottsplatsen ligger en förskola, lite längre bort en skola. Detta är något som har oroat boende, enligt trygghetsvärdarna. Men generellt vill människor i området prata mest allmänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.