Två män är åtalade till våldsamt upplopp i samband med Rasmus Paludans besök i Landskrona. Foto: polisens förundersökning

Stenkastare åtalade för våldsamt upplopp i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för våldsamt upplopp i samband med Rasmus Paludans manifestation i Landskrona den 3e maj. De två personerna kastade sten mot polis samt använde våld.

I början av april höll den högerextremistiska politikern Rasmus Paludan manifestation i Landskrona där en folksamling ska ha använt våld mot polis och civila.

Två män i 30- samt 40-års åldern är åtalade för våldsamt upplopp men förnekar brott. En av de åtalas även för försök till grov misshandel då sten kastats mot polis.

Polisen i fråga har yrkat skadestånd på 10 000 kronor.

Hoppade över staketet

Männen ska ha deltagit i en folksamling som använt våld mot polis och tvingat sig förbi avspärrningarna som satts upp.

En av de två männen ska ha sagt två gånger ”vi vill misshandla honom” och pekat mot Paludan där han stod. Därefter ska mannen ha hoppat över staketet men brottats ned av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.