Foto: SVT

Två anhållna för butiksrånet i Gantofta

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade och misstänkt knivbeväpnade män rånade en Ica-butik i Gantofta på måndagsmorgonen och kom undan med ett par tusen kronor i kontanter. Nu tror sig polisen ha hittat dem.

Klockan var strax efterklockan  9 på måndagsmorgonen när två maskerade män tog sig in i butiken – varav en bar ett föremål som uppfattades som en kniv.

Rånarna tog med sig en av de anställda in i ett bakomliggande rum där det fanns ett säkerhetsskåp som personalen tvingades låsa upp. Skåpet var tomt så istället tvingade rånarna till sig dagskassan – ett par tusen kronor i kontanter – innan de försvann från platsen till fots.

Butiksrån och narkotikabrott

Bara ett par timmar efter händelsen grep polisen två personer i 20-årsåldern. De anhölls under måndagseftermiddagen av åklagare.

De två personerna är misstänkta för butiksrån och narkotikabrott, det senare gäller innehav och bruk. De tros nämligen ha varit drogpåverkade vid gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.