På bilden ser du den åtalade 16-åringen skjuta raket mot polisen i samband med den högerextremistiska Rasmus Paludan manifestationen. Foto: Polisens förundesökning

Ytterligare en tonåring åtalas för brott efter påskupploppet i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittills åtalats efter påskupploppet i Landskrona i mitten av april tidigare i år. Senast i raden är nu åtalet mot en 16-årig pojke som misstänks för brott i samband med upploppen.

Oroligheterna bröt ut i påskas då den högerextreme politikern Rasmus Paludan, som gjort sig känd för sina koranbränningar, höll manifestation. Det följdes av våldsamma upplopp med skadegörelse och våld främst riktat mot polisen.

De båda tonåringarna är åtalade för brott vid två tillfällen under våren i Landskrona.

Ska ha kastat stenar

Vid ett av tillfällena åtalas 16-åringen för våldsamt upplopp och misstänkts ha deltagit i en folksamling som använt våld mot polis, bland annat kastat stenar i samband med högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Landskrona.

Polisen har kunnat åtala 16-åringen genom videomaterial från händelsen.

Han åtalas även för sabotage mot blåljusverksamhet för att ha kastat stenar och raketer mot en polisbil. Pojken har i förhör inte velat säga något om brottsmisstankarna.

Ytterligare åtal

Tidigare har en 17-årig pojke åtalats för våldsamt upplopp i samband med upploppet i Landskrona. Han misstänkts ha deltagit i våldsamheterna genom att bland annat kasta smällare och dra ut föremål på vägbanan.

17-åringen nekar till brott och att han var hemma då upploppen skedde.

Se videoklipp på hur det såg ut i Karlslund under våldsamheterna i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.