En man misshandlades utomhus i Perstorp på tisdagskvällen. Enligt uppgifter till SVT är offret den man som skapat oro i samhället under en tid. Foto: SVT

Utpekad man misshandlad av flera gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under en tid skapat oro i Perstorp, genom att han bland annat har jagat barn och gjort närmanden mot kvinnor, misshandlades av flera gärningsmän i går kväll.

– Det har skapats något som liknar ett medborgargarde, säger en källa till SVT.

Det är efter sommaren som situationen med mannen har eskalerat, något som SVT Nyheter Helsingborg rapporterat om flera gånger. Mannen har bland annat jagat barn och lärare i närheten av skolorna i Perstorp – det har lett till att skolorna börjat bussa elever mellan en del av lektionerna.

Sent under tisdagskvällen misshandlades en man utomhus i Perstorp av flera gärningsmän. Enligt polisen användes någon form av tillhygge. Ingen är gripen för brottet.

Enligt uppgift till SVT ska offret vara den man som under en tid skapat oro i samhället. Polisen vill inte uttala sig om att det rör sig om samma man.

”Skapats ett medborgargarde”

Enligt en källa som SVT varit i kontakt med under onsdagsmorgonen så har något som kan liknas vid ett medborgargarde skapats i samhället.

– Man tar lagen i egna händer, säger källan. 

Mannen har misshandlats flera gånger

Det är inte första gången som mannen utsätts för ett våldsdåd. Under sommaren misshandlades mannen utanför en matbutik i Perstorp.

Det brottet rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.