Thomas Persson, regionchef för Vardaga, säger sig vara angelägen om att fortsätta dialogen med facket. Foto: Vardaga/TT

Vardaga-chefen: ”Känner inte igen mig i kritiken”

Publicerad

Trots kritik från anställda, fack och opposition kommer det privata bolaget Vardaga driva vidare Lussebäcksgården och Ragnvallagården. Dessutom kräver nu facket återigen ändringar på Jordbodalen som också det drivs av Vardaga. Nu svarar bolaget på kritiken.

Redan i juni krävde facket ändringar på vårdboendet Jordbodalen, eftersom man menar att arbetsmiljön är dålig. Men sedan dess har inget hänt enligt facket, som nu lämnat in en begäran om arbetsmiljöåtgärder, enligt 6:6A.

– Jag känner inte igen de delar som har lyfts fram kring otrivseln som Kommunal vill göra gällande, säger Thomas Persson, regionchef för Vardaga, som driver Jordbodalen.

Redan i juni framfördes ju den här kritiken, men facket menar att inget har hänt. Vad säger du om det?

– Innan jag vill gå in på detaljer måste jag prata med ledning, medarbetare och vår HR-avdelning.

Medarbetarenkäter vittnar om brister

I går beslutade den blågröna majoriteten i vård-och omsorgsnämnden att det privata bolaget Vardaga får fortsatt förtroende att driva vidare Lussebäcksgården och Ragnvallagården i två år till.

LÄS MER: Vårdboenden drivs vidare – trots kritik från fack och anställda

Men i en medarbetarenkät som är gjord på Ragnvallagården vittnar personal om en hög stressnivå och att de inte hinner med sina arbetsuppgifter.

– Vi tar deras oro på största allvar och tillsammans med arbetsledaren ska personalen ta fram en handlingsplan utifrån resultatet. Personalen fick nytt schema den fjärde september och vi är angelägna om att fortsätta dialogen med personalen och facket, säger Thomas Persson.

Flera chefer under kort tid

Vad säger du om att de känner sig stressade?

– Det kan naturligtvis vara så att personalen känner sig stressad. På Ragnvallagården har vi haft flera olika chefer under en kort period, vilket så klart gör att personalen kan uppleva stress.

Kommer det bli bättre?

– Absolut. Jag tror att personalen med sitt engagemang och ansvarstagande kan komma med kreativa förslag till lösningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer