Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konstnären Daniel Segerberg bjöd under söndagen in till bakning i sin egenskapade lerugn. Se mer i videon ovan. Foto: Emilio Garro/SVT

Här bakar helsingborgare bröd i den egenskapade lerugnen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år anlades ett vetefält på Pixlarpiren i Helsingborg som en del av konstprojektet ”Från Ax till Limpa”. Nu närmar sig projektet sitt slut och under söndagen kunde besökare komma och baka sitt eget bröd i den egengjorda lerugnen.

Det var i april i år som ett 900 kvadratmeter stort vetefält anlades i samarbete med Dunklers kulturhus i Helsingborg. Projektet var en del av stadsmässan H22 som hölls i somras.

Konstnären Daniel Segerberg ligger bakom projektet och under söndagen bjöd han in helsingborgarna till att baka sitt eget bröd av vetet som han skördade i somras. Brödet fick man baka i en lerugn som skapades under en workshop, som också var en del av projektet.

– Jag har jobbat på det här sättet under en längre period, att bjuda in publiken för att delta i utställningen, säger Daniel Segerberg.

När projektet nu är slut är tanken att ugnen ska fortsätta användas och att det resterande vetet ska bli till öl och pizza.

Se när brödet bakas i lerugnen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.