Många tips om försvunna kattmamman

Publicerad

Fyra dagar har gått sedan fem kattungar hittades på Ica:s centrallager i Helsingborg. Och många har hört av sig med tips.

– Vi har fått två bra tips som vi följer upp idag, berättar Shalini Persson på Kattjouren i Helsingborg.

Många har ringt kattjouren med tips och idéer, inte minst personal från olika Ica-butiker i södra Sverige. Ett av de mer intressanta tipsen är observationer av en katt utanför det lager där kattungarna hittades.

– Vi utesluter ju inte att kattmamman var med i lasten och blev skrämd när det kom människor. I så fall kan hon ju befinna sig i närheten fortfarande.

Tips från Oskarshamn

Det andra tipset är från en butik i Oskarshamn. Där har en grårandig katt synts, och till och med gått in i butiken vid ett tillfälle.

– Nu åker människor från vårt nätverk till dessa platser för att se om de kan se om det är honor som diar, berättar Shalini Persson. Det syns ju tydligt och eftersom det nu gått fyra dagar sedan hon gav di så är hon sannolikt i ganska dålig form.

Fångas in

När det är konstaterat att det kan vara rätt mamma så fångas hon in av kattjouren.

– Men vi måste vara säkra, vi vill ju inte göra andra kattungar moderslösa.

Under tiden mår kattungarna utmärkt berättar hon. Det finns också familjer i nätverket som kan vara redo ta emot hela familjen på några timmar.

– Det är inte kattungarna vi är oroliga över, det är främst mamman, säger Shalini Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer