Arkivbild Foto: P-O Johansson

Viskängsstråket har drabbats av kastanjeblödarsjukan

Publicerad

Kastanjeträden längs Viskängsstråket har drabbats av kastanjeblödarsjukan. Helsingborgs stad har identifierat ett fyrtiotal träd som behöver kapas ned.

Kastanjeblödarsjukan är en trädsjukdom som drabbar hästkastjaner. Sjukdomen orsakas av en bakterie och visar sig i form av ett blödande sår på trädets stam. Blödningarna uppkommer främst under årets fuktigaste perioder, som höst och vår.

Helsingborgs stad har konstaterat att träden är så pass sjuka att de behöver tas ned. Ingreppet kommer få en stor inverkan på trädbeståndet i parken. Men tanken är att träden ska återplanteras.

– Vi har ett speciellt fokus på frågan och kommer att behöva kraftsamla för att plantera nya träd av olika arter under de närmsta åren, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.