An av de bilar som brann i Helsingborg natten till lördag. Foto: Winnie Gravlund

Ytterligare bilbränder i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Natten till fredag brann det i fyra bilar i Helsingborg. Natten därpå i ytterligare fyra. Polisen utesluter inte ett samband.

Klockan elva på fredagskvällen larmas polisen till Planteringsvägen i Helsingborg där två bilar brinner. Tre timmar senare inkommer larm om ytterligare en brand. Denna gång på Munkavägen. Även här rör det sig om två brandskadade bilar, samt en som fått en ruta krossad.

– Det går inte att utesluta att de slängt in något i den bilen och försökt tända eld på den också, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Även natten till fredag brann det i fyra bilar.

– Det är svårt att säga om det finns ett samband mellan bränderna, men det går inte att utesluta. Det skiljer både i tid och plats. Hade de varit närmare varandra och närmare i tid hade jag höjt sannolikheten, säger Fredrik Bratt.

– De som bränner bilarna kan komma in i ett stim och bränna fler bilar samma natt. Men de kan också trigga andra att göra samma sak, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.