Ridwan Anwar är en av de Torvallabor som evakuerats efter att polisen hittat ett misstänkt farligt föremål i en lägenhet på Skogsbruksvägen. Foto: SVT

30 Torvallabor evakuerade i väntan på bombskyddsgruppen

Uppdaterad
Publicerad

Polisens nationella bombstyrka är på väg till Torvalla, Östersund efter att ett misstänkt farligt föremål hittats i en lägenhet. Boende i närheten har evakuerats.

I Torvalla, Östersund är två flerfamiljshus avspärrade efter att polisen tidigare i dag hittade vad de beskriver som ett misstänkt farligt föremål i en lägenhet på Skogsbruksvägen.

Nu inväntas polisens nationella bombskyddsgrupp. Bombskyddsgruppen arbetar över hela Sverige och det är oklart vilken tid de kan beräknas komma fram till Östersund.

Sprängmedel hittades i Torvalla

– Jag har ingen uppgift om när, men förhoppningsvis kommer de i kväll, säger Marie Andersson vid polisen regionledningscentral.

30 personer kan inte sova i sina hem

Kyrkan i Torvalla håller öppet för de människor som inte vet var de ska ta vägen med anledning av att två flerfamiljshus utrymts i väntan på polisens bombskyddsgrupp.

– Det är ett 30-tal evakuerade och de har informerats om att de ska hitta någon annanstans att sova i natt, säger Marie Andersson. Om de inte har någonstans de kan sova ska de vända sig till kyrkan det kommer att ordna sig med sängplatser för alla.

Ridwan Anwar är en av dom som fått lämna sin lägenhet.

– En kompis ringde och sa att det var fullt av poliser här och när jag kom hem sa polisen att vi fick hämta lite saker och sedan lämna lägenheten. säger han. Nu ska jag bo hos en kompis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängmedel hittades i Torvalla

Mer i ämnet