Verandan Åre Foto: Eva Danielsson/SVT

After ski och nattklubb i Åre stängs

Uppdaterad
Publicerad

I Åre stänger nu Bygget sin nattklubb och Verandan stänger after skin. ”Tiden är kommen för oss att ta till den yttersta åtgärden vi kan ta till i denna så tuffa tid”, skriver de på sin hemsida.

Redan för en vecka sedan kom kravet från kommunstyrelsens ordförande i Härjedalen, Anders Häggkvist (C), att after skin borde ta paus. I går blev det känt att en person smittats med corona-virus på en after ski i Åre under förra helgen. Biträdande smittskyddsläkaren Annika Ersson i Östersund sa då att risken för att smittas var betydligt större på after ski än i en skidbacke. 

Men flera anläggningar har kört vidare med after ski, bland annat med motiveringen att antalet gäster inte överstigit 500, vilket nu är gränsen för folksamlingar.

Ser inga andra åtgärder

Men i dag väljer flera restauranger att stänga.  Så här skriver Bygget och Verandan i Åre bland annat på sin hemsida; ”Från och med idag stänger vi helt ner våra 2 huvudverksamheter, Nattklubben på Bygget och After Skin på Verandan Åre med omedelbar verkan.

Då allt fokus i smittbekämpningen nu ligger på att undvika folksamlingar inomhus ser vi inga andra åtgärder än just detta.”

Även i Sälen och Idre har restauranger stängt sin after ski. Vi har även sökt Vemdalens högfjällshotell. Det har inte gått att komma fram på telefon, men på deras hemsida annonserar de om after ski och nattklubb i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.