Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Närvårdschefen i Åre, Sofia Leje, vill se en stängning av skidanläggningarna annars kommer vårdens kapacitet inte att räcka till. Foto: SVT

Kravet från sjukvården: Skidanläggningarna måste stänga

Uppdaterad
Publicerad

Vården i Åre kan inte hantera en påskinvasion av turister mitt under en pågående pandemi. Därför kräver närvårdschefen att skidanläggningarna stängs.

Sofia Leje är närvårdsområdeschef i Åre och hon säger att ur ett medicinskt perspektiv måste skidanläggningarna stängas.

Påsken är högsäsong i fjällen. Vården på skidorter som Åre har inte kapacitet att hantera tiotusentals inresta turister varav ett okänt antal skulle kunna insjukna i den nya virussjukdomen Covid 19.

Hör mer om farhågorna och vårdens krav i klippet ovan.

På frågan om hur Skistar ställer sig till att stänga skidanläggningarna svarar PR-chef Linda Morell så här i ett mail till SVT Jämtland:

”Det är inget beslut vi fattar på egen hand. Vi inväntar information efter att Folkhälsomyndigheten haft dialog med länsstyrelsen och regionen i de områden där vi är verksamma. Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att kunna göra förändringar utifrån deras rekommendationer eller ta beslut som är nödvändiga”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet