Forskare i Nederländerna har hittat en antikropp som kan komma att fungera som en behandling mot coronaviruset. Foto: CDC/TT

Totalt 45 bekräftade fall av coronavirus i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen meddelade Region Jämtland Härjedalen att de konstaterat 15 nya bekräftade fall av coronavirus i Jämtland. Åtta av de i Åre.

Sent under kvällen skickade Region Jämtland Härjedalen ut en lägesrapport angående coronaviruset i länet. Där anger de att de konstaterat 15 nya fall av coronavirus i Jämtland, varav åtta i Åre. En del är kopplade till after ski-besök.

Samhällssmitta i länet

Det innebär att antalet bekräftat smittade i länet nu är uppe i 45 fall. Under lördagen konstaterade smittskyddet att länet har samhällssmitta, det vill säga att coronaviruset nu sprids i samhället. Enligt regionen finns enstaka konstaterade fall av samhällssmitta i Östersund och flera i Åre. 

Coronaviruset i Jämtlands län

– Via Åre Hälsocentrals arbete med provtagning av misstänkta fall lokalt får vi bättre överblick av den lokala smittspridningen. Ingen av de konstaterade fallen är behov av sjukhusvård utan isoleras i hemmet, säger Micael Widerström, Smittskyddsläkare i Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

After ski-stängningar

Tidigare under lördagen kom beskedet om att flertalet av skidorterna i landet valt att stänga sina after ski-verksamheter tills vidare. I Åre meddelade Verandan att de valt att stänga ner sin after ski och Bygget att de stänger sin nattklubb. Ett välkommet besked enligt Micael Widerström.

– Det var ett ansvarsfullt beslut att stänga nattklubbar och after ski-verksamheten i Åre. Jag har samverkat med Länsstyrelsen, Åre kommun och Folkhälsomyndigheten angående läget och de åtgärder som gjorts senaste veckan i Åre samt beslutet om att stänga after-Ski verksamheten, säger Micael Widerström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet