Allsvenska lirare med skyffel på läktaren och på plan laddar för matchen mot Trelleborg Foto: SVT.

Allsvenska spelare både på plan och med snöskyffel

Uppdaterad
Publicerad

Februari, kyla och snö, men fotboll ska det bli på Jämtkraft arena. Och frågan är om både plan och läktare hinner bli snöfria.

– Alltså det beror på hur många läktare som ska vara öppna, säger Kenth Nygren som är trogen frivillig skottare. De måste nog kommendera ut flera.

Kenth Nygren är inte vilken snöskottare som helst. Han har egna allsvenska meriter.

Spelat mot Nacka

– Jag spelade i Holmsund när de låg i Allsvenslkan. Jag har mött Nacka Skoglund två gånger. Det är jag stolt över, säger han och skrattar mellan snölassen.

På plan tittar kanslichefen Lars Landin på konstgräset. Frågan är om man kan höja temperaturen under mattan för de små isklumparna som sitter fast på stråna vill inte ge med sig.

Men isklumpar och kylan verkar inte störa Saman Ghoddos som får till ett härligt mål under träning.

Måste vänja sig vid kylan

– Det är 18 minusgrader idag, säger assisterande tränare Billy Reid. På fredag kväll möter vi Trelleborg i kylan. Vi har varit borta i värmen i 20 dagar så det är viktigt att killarna får känna på kylan igen. Matchen på fredag är mycket viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.