Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Namnforskaren Linnea Gustafsson tror att enstaviga namn kommer öka mer framöver. SVT:s meteorolog Nils Holmqvist tycker att det är ”helt rimligt” att hans eget namn är årets raket. Foto: Stina Stjernkvist/SVT/Jan Collsiöö/TT/AP Photo/Alastair Grant

Alma och Nils populäraste bebisnamnen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Andra namn som är populärast i länet än i hela Sverige, det visar SCB:s sammanställning över vilka namn nyfödda fick under 2022.

Det populäraste flicknamnet i länet under 2022 var Alma 12 nyfödda flickor i länet fick det. Bland de pojkar som föddes förra året i länet fick 14 namnet Nils – vilket gör det till årets populäraste pojknamn.

I hela riket var Astrid och William de populäraste tilltalsnamnen.

Nästa år upphör SCB med att göra sammanställningar av de populäraste namnen bland nyfödda. Orsaken är att SCB har pressad ekonomi och kommer att prioritera den officiella statistik som regleras i lag.

I videon kan du möta en känd SVT-profil med namnet Nils och höra namnforskaren Linnea Gustavsson berätta om vad som förvånade henne med årets namntopplista.

10 populäraste pojknamnen i Jämtlands län 2022:

Nils

Hugo

Sam

Harry

Alfred

Ture

Olle

Valter

Elias

Noah

10 populäraste flicknamnen i Jämtlands län 2022:

Alma

Wilma

Vera

Astrid

Ellie

Hedda

Maja

Liv

Signe

Selma

Fem populäraste flicknamnen i Sverige 2022:

Astrid

Maja

Alma

Vera

Freja

Fem populäraste pojknamnen i Sverige 2022:

William

Liam

Noah

Hugo

Oliver

Källa: SCB

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.