Skandalen i Krokom växer. Personal la boende tidigt för att gå hem. Dessutom har brukare kallats för glåpord, visar det sig. Foto: SVT arkiv

Nytt fusk med arbetstid – anställd varnas

Uppdaterad
Publicerad

En anställd inom Krokom får en varning efter att ha gått hem tidigare från arbetet. Fusket inträffade efter SVT:s avslöjande om ett systematiskt arbetstidsfusk inom LSS-boende i kommunen.

SVT har tidigare avslöjat att det fuskats mycket med arbetstiden på boenden i Krokom kommun, bland annat fick boende lägga sig redan klockan 17 för att personalen ville gå hem tidigare. Nu har ett nytt fusk uppdagats.

En anställd inom Stöd och Service i Krokom får en skriftlig varning av kommunen. I slutet av december 2017 gick den anställde hem klockan 17 trots att arbetstiden var till 19:30.

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Höll tyst om den tidiga hemgången

Den anställde meddelade aldrig arbetsledaren om att den gick hem, och rapporterade inte heller frånvaron i efterhand.

Det har varit problem med systematiskt arbetstidsfusk inom LSS i Krokoms kommun. I slutet av november kunde SVT avslöja att fusket pågått under lång tid och att kommunen trots kännedom inte hade vidtagit åtgärder.

Efter avslöjandet har kommunen lovat att ta tag i problemen, och Inspektionen för vård och omsorg granskar händelserna.

SVT Nyheter Jämtland har sökt ansvarig chef för en kommentar utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Mer i ämnet