– När personen varit i tjänst har denne inte uppvisat några symptom och då ska man ju jobba enligt de rekommendationer vi har nu, säger primärvårdschef Anna Granevärn. Foto: SVT och Mikael Fritzon/TT

Anställd i primärvården i Östersund coronasmittad

Uppdaterad
Publicerad

En person som arbetar på en hälsocentral i Östersund har smittats av coronaviruset under en utlandsresa. Det bekräftar primärvårdschef Anna Granvärn på fredagen.

Personen ska ha jobbat på hälsocentralen under måndagen och tisdagen. Vid klockan 22 på tisdagen ska personen ha känt symptom. Efter en provtagningen konstaterades alltså att personen har coronaviruset.

– När personen varit i tjänst har denne inte uppvisat några symptom och då ska man ju jobba enligt de rekommendationer vi har nu, säger Anna Granevärn.

Under fredagen pågår en lokal krisledning där man går igenom vilka kontakter personen har haft. Smittskyddsläkaren hjälper regionen att bedöma om dessa ska smittspåras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet