Scott och Sebastian utbytte presenter med varandra. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Här möter Scott från Nälden skidskyttestjärnan

Publicerad

Efter att femårige Scott Söderman från Nälden skickat en hälsning till sin idol, svenske skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson, lovade han att de båda skulle träffas efter vm och att Scott skulle få en av hans nummerlappar.

Det är ett stort ögonblick när man som barn får chansen att möta sin idol, vilket märktes på en ganska blyg Scott Söderman när han träffade Sebastian Samuelsson på en innergård i Östersund på torsdagskvällen.

– Han sa redan när han vaknade att han var nervös, berättar hans mamma Anna-Sara Carlsson.

Som utlovat fick Scott en signerad nummerlapp, men också en vm-maskot samt idol-affisch. Sebastian Samuelsson gick inte heller lottlös från mötet. Scott hade gjort en fin teckning med idolen och gav honom också en guldmedalj i choklad.

– Det är häftigt och man ser hur glad han blir. Det är liksom inget filter på barn, säger Sebastian Samuelsson efter mötet.

 Se Scotts möte med Sebastian Samuelsson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.